Transfer-dag

I måndags började vi dagen med en 2 timmars transfersundervisning där vi fick tips och information vad som ska sägas under en transfer. Vi fick sedan 7 timmar att skriva ihop vår egna transfer. Vi kommer ha 4 olika typer för hem- och avresa samt beroende på om gästerna kommer med flyg eller buss.

Under hela tisdagen åkte vi sedan runt med en buss i Salzburgsland och fick då träna på vår transfertal som är allt från 10min till 30min. Vi åkte inte bara runt utan vi stannade även på några utav de destinationerna som finns i närheten. Nedan har jag skrivit stoppen vi gjorde och byarna vi fick se.

Vi stanna även på flygplatsen i Salzburg och fick se vart vi kommer ta emot gästerna och vi avslutade dagen men en överraskning. Vi stannade i St. Johann (en stad 10min från Wagrain) och gick upp till en restaurang som låg uppe i backen/pisten. Vi fick sagt till oss att vi skulle få se den finaste utsikten i Össterrike men när vi kom upp möttes vi av Österrikisk snaps och fest! 2:a års guiderna överraskade oss med en Österrikisk safton på toppen i en super mysig restaurang. Vi åt gott, drack öl och fick en inblick i hur en Österrikiskafton ska vara ( detta kommer vi ha som ett event för våra gäster under säsongen)

Stoppen under bussresan var:
Wagrain-Zauchensee-Schaldming-Salzburg-Saalbach-Zell Am Zee-Bad Gastein-St.Johann

Talent Show

I fredags hade andraårs guiderna ordnat med en talent show och det var så kul!! Vi blev indelade i grupper 4 dagar innan och alla grupper fick en kategori, vi fick sedan valfritt välja vad och hur vi skulle uppträda, men uppträdandet skulle vara i 5-15 minuter. En grupp vad One Direction (dom gjorde en musikvideo + en dans till), sedan fanns kategorierna James Bond, Österriksafton, Safari mf. Jag hamna i gruppen "Girlband", vi uppträdde som Spice Girls och vi gjorde en hel koreografi till låten Wannabe.

Andraårs guiderna hade satt upp hela lokalen som ett greenroom, pyntat jätte fint samt så fanns en bar osv osv. Kvällen blev verkligen super bra och efter Talent Showen så gick vi ner till byn och avsluta kvällen på klubben. En super rolig och härlig kväll helt enkelt!

Söndag

Nedan ser ni vårt schema för en dag, jag tänkte ge er ett exempel på en dag så ni vet lite vad jag gör.

Igår började dagen kl 7.00 med yoga i 25minuter (vi har träning varannan dag och då börjar det kl 7.00), sedan frukost och vid 9.00 börjar dagen med undervisning. Igår gick vi igenom service och vad Ski group kräver för service från oss som guider. Vi satte oss i våra destinationer och jobbade i ca 4-5 timmar med denna uppgift. Vi fick skriva ner på ett A3 papper och även göra denna presentation elektronisk. Efter det och innan middagen fick vi tid att planera våra evengamang. Alla har blivit uppdelade i grupper, "ungdomar" "familjer" "äldre" osv. Jag är i familjegruppen och vi ska planera totalt 3 evengamang som vi ska ta med resterande av gruppen på. Denna uppgift är så vi dels får lära oss planeta evengamang men även så vi får testa på att uppleva dom. Jag ska göra ett evengamang som är topphemligt, inga får veta om så jag kan tyvärr inte berätta för er ännu.... (några från gruppen läser nämligen min blogg) Efter middagen hade de anordnat en "spelkväll" i källaren på hotellet. Så vi spelade spel, biljard och kortspel bla. Jag och 4 till avslutade kvällen med en film på rummet.

Och idag, som ni ser på schemat, ska vi ha transferutbildning hela dagen och även lite tid med att planera vårt evengamang.